Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Gratulerer! Du vant!
Spill resultat
Tid:232:324
Resultat:12312
Tidsbonus:1234
Totalresultat:3424
Din statistikk
Høyeste poengsum:3432Dato:YYYY-MM-DD
Spill vunnet:32Gjennomsnittlig poengsum:321232
Spilte spill:62Gjennomsnittlig poengsum:321233
Seiersprosent:23%
Lik oss på Facebook!
 

Spill på nytt
Din statistikk
Velg poengsystem
 Ingen poeng
 Standard, ikke på tid
Standard tidsinnstilt
 Vegas resultat
En farge (nybegynner)
 To farger (middels)
 Fire farger (avansert)
Generell statistikk
Spilte spill:
Spill vunnet:
Seiersprosent:
Lengste seierserie:
Lengste tapsserie:
Gjeldende serie:
Poengstatistikk
Høyeste poengsum:
Dato:
Gjennomsnittspoeng vunnet spill:
Gjennomsnittspoeng alle spill:
Tid og trekk
Total tid spilt (sekunder):
Gjennomsnittstid vunnet spill (sekunder):
Totalt antall trekk:
Gjennomsnittlig antall trekk pr. vunnet spill:
Gjennomsnittlig trekk pr. time i vunnet spill:
Tilbakestill
 
Lukk
Informasjon

Lik oss på Facebook! Du kan alltid stille et spørsmål her.

 

Viktige tastatur snarveier

Aktiver fullskjerm:F11 (fleste nettlesere)
Ta tilbake trekk (angre):Ctrl+Z
Gi ut på nytt:F2
Lukk dialogboks:Esc

Om Edderkoppkabal

Opprinnelsen til spillets navn (Spider Solitaire) er ukjent. Mest sannsynlig utledes navnet Edderkoppkabal fra edderkoppen med sine 8 ben, som samsvarer med de 8 sorterte korts målbokser som må være fylt med kort for å løse spillet. Ulikt andre populære tålmodighetsspill, så er Edderkoppkabal spilt med to kortstokker (med 104 kort). I den forenklede versjonen har kortene kun en farge (den letteste) eller to farger (medium vanskelighetsgrad). Spillet dukket først opp i Windows 3.x i 1991, men økte i popularitet takket være distribusjonen med Windows XP. På grunn av sin høyere vanskelighetsgrad ble Edderkoppkabal så populært at det på tidlig 2000 tallet fikk status som en av de mest populære kabal spillene på Windows PC.

Hvordan spille?

Som i andre kabalspill, er spillets mål å sortere stokkede kort etter verdi og farge. Ulikt andre kabalspill, så plasserer ikke spilleren kortene direkte i feltet for sorterte kort i Edderkoppkabal. I stedet for endrer spilleren kortene sin rekkefølge i radene. Når en rad inneholder en bunke av kort med lik farge, i ordnet nummerert rekkefølge med kongen på bunnen og ess på toppen, så kan stokken bli fjernet fra spillet og plassert i feltet for sorterte kort.

For å oppnå dette så kan spilleren flytte kort mellom radene. Et kort kan kun plasseres oppå et annet kort som har en høyere verdi, uavhengig av farge, eller i en tom rad. For å flytte en bunke med kort så må alle kort som skal flyttes ha samme farge. Bare kort som vender opp kan bli flyttet. Når et kort som ikke vender opp oppdages så bør det snus. Når ingen flere trekk er tilgjengelige så kan spilleren trekke flere kort fra kortstokken. Ti kort gis ut for hvert trekk, et kort på toppen av hver rad. Kort kan ikke gis ut fra kortstokken hvis noen av radene er tomme. Generelt er det ganske lett å spille med en farge, og spille med to farger er ganske vanskelig, og spille med fire farger er veldig vanskelig.

Det er kun et poengsystem for Edderkoppkabal Solitaire online (lik Microsoft Edderkoppkabal), uavhengig av om spilleren spiller en-farget, to-farget, eller fire-farget spill. Alle starter med 500 poeng. Hvert trekk (inkludert å ta tilbake trekk) trekker 1 poeng. Men på den andre siden belønnes en spiller med 100 poeng når en hel farge oppnås.

Her er to strategi tips for nybegynnere. Først prøv å snu så mange som mulig kort så tidlig som mulig. Det å ha mange kort snudd opp gir deg bedre informasjon om bordet og større valgmulighet av aktuell strategi. For det andre, når du spiller med mer enn en farge prøv å ikke lås radene for mye med ulike farger. Å sortere stablene med kort etter farge kan noen ganger være viktigere enn å oppdage kort som ikke er snudd. Bare erfaring kan lære deg den riktige balansen mellom disse to strategiene.

Lukk

Lukk

Lukk